Ruotsi selvisi lauantaina toista kertaa historiansa aikana alle 21-vuotiaiden EM-kisojen finaaliin.

Länsinaapuuriin tie finaaliin on ollut vakuuttava, sillä alkulohkossa taakse jäivät Italian ja Englannin kaltaiset futiksen suurmaat. Loppuottelussa tulee vastaan samaisen lohkon ykkönen, sillä Portugali kaatoi välierässään Saksan peräti 5-0.

– On iso noste joukkueelle päästä finaaliin vaikean lohkon jälkeen. Tänään Portugali näytti, että se on erittäin hyvä joukkue, mutta pelasimme heitä vastaan vain muutama viikko sitten 1-1-tasapelin, Ruotsin valmentaja Håkan Ericson sanaili pelin jälkeen Uefa.comille.

– He ovat voittaneet nyt suuren futismaan Saksan, joten se antaa meille paljon lisää itseluottamusta.

Jos Portugali oli omassa välierässään vakuuttava, samaa voi sanoa Ruotsista. Lukemat kirjattiin 4-1, kun esimerkiksi John Guidetti oli hyvällä pelipäällä.

– Tämä on uskomatonta! Näytimme, miksi olemme mukana tässä turnauksessa ja miksi ansaitsemme olla finaalissa. Olimme selvästikin parempi joukkue tänään. Teimme neljä fantastista maalia, kärkimies Guidetti intoili.

Finaali pelataan tiistaina Eden Stadiumilla, Prahassa.

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat näkee suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteellä täältä.