Suomalaisvahti Otto Fredrikson palasi pääsarjatasolle monen vuoden tauon jälkeen sunnuntai-iltana.

Paluu ei olisi voinut olla näyttävämpi, sillä Fredrikson torjui 2-1-vierasvoiton Oddista Norjan liigassa. Entinen Huuhkaja-veskari oli tärkeässä roolissaan pelastaen esimerkiksi näyttävästi Vålerenga IF:n takaiskulta aivan ottelun loppuvaiheilla.

Fredrikson on ollut seurassa hätälainalla kolmostason Kongsvinger IL:n riveistä tiistaista lähtien. Aivan parhaimmista lähtökohdista Fredrikson ei peliin päässyt, sillä harjoituksia Vålerengan kanssa oli takana vasta kolme ja edellisestä liigastaistostakin on kulunut reilu kolme vuotta.

– Olen selvinnyt todella vaikeasta loukkaantumisesta, ja olen iloinen, että voin taas pelata jalkapalloa ammattilaisena, Fredrikson kertoi pelin jälkeen Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Fredrikson loukkasi polvensa toukokuussa 2012. Tuolloin Fredrikson oli venäläisseura Spartak Nalchikin ykkösvahti ja Huuhkajien veskarieliittiä. Sittemmin pelaamattomuutta kertyi pari vuotta, kunnes vasta viime syksynä Fredrikson sai otteluita allaan Norjan kolmostasolla.

– Se pistää asiat perspektiiviin, kun ei tiedä, voiko uraansa jatkaa, Fredrikson pohti loukkaantumistaan haluamatta kuitenkin sen enempää palata enää asiaan.

Vålerengan luotsi Kjetil Rekdal oli myös tyytyväinen suomalaisen esitykseen. Yllättynyt hän ei sano olleensa, sillä onhan Fredrikson pelannut kovalla tasolla aiemminkin.