HJK:n erikoistilannespesialisti seuraavasta karsintakierroksesta: ”Mahdollisuuksia on”

© Kuva: Pekka Mäntylä

HJK eteni tiistaina Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle, kun se voitti latvialaisen FK Ventspilsin kotonaan lukemin 1-0.

Voitto takasi Klubille paikan kolmannelle karsintakierrokselle yhteismaalein 4-1. Se saa vastaansa ensi viikolla joko slovenialaisen NK Mariborin tai kazakstanilaisen FC Astanan, riippuen kumpi menee toisen kierroksen otteluparista jatkoon keskiviikkona. HJK aloittaa alustavan kaavion mukaan otteluparin kotona.

Klubin vasemmalla laidalla 85 minuuttia tiistai-iltana pelannut Erfan Zeneli oli tyytyväinen joukkueen esitykseen. Vaikka helsinkiläisten voitto heltisikin vasta Mike Havenaarin 83. minuutilla tulleella osumalla, jatkopaikka maistui makealta. Klubilla oli tiistain kamppailuun ennakkoon erinomainen tilanne, sillä se oli iskenyt Ventspilsin verkkoon peräti kolme vierasmaalia viikko sitten.

– Tätä lähdimme hakemaan, että pääsemme (jatkoon) ensimmäisestä pelistä ja katsomme sitten, kuka tulee vastaan. Hyvät on mahdollisuudet seuraavallakin kierroksella. Totta kai ne ovat molemmat hyviä joukkueita, mutta mahdollisuuksia on, kun ei kuitenkaan tullut mikään iso ja nimekäs joukkue vastaan, Zeneli sanoi SuomiFutis-sivustolle.

HJK sortui tiistaina useisiin helppoihin harhasyöttöihin, joista Ventspils pääsi pariin otteeseen etenemään vaarallisesti kohti Klubin maalia. Zenelin mielestä raitapaitojen peli on hyvissä asetelmissa, kunhan turhat virheet saadaan kitkettyä pois.

– Ne pois seuraavasta pelistä, niin sitten on hyvä. Meille riitti tasapeli, 1-0-voitto ei haittaa. He tarvitsivat maaleja enemmän kuin me, meille tämä oli ihan ok.

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun se isännöi Veikkausliigan ottelussa KTP:tä Sonera-stadionilla. Joidenkin pelaajien mielestä ottelutahti voi olla haastava, mutta Zeneliä pelien aikataulu ei haittaa.

– Pelejä on kiva pelata. Totta kai vauhti välillä hiipuu, mutta pari minuuttia ja pääsee taas mukaan. Ei se siitä ole kiinni. Nyt keskittyminen on Kotka-pelissä. Tarvitsemme Veikkausliigassakin taas voiton, jotta pelaamme seuraavanakin vuonna näissä (europeleissä), hän vakuuttaa.

Zeneli nousi sankariksi viikko sitten pelatussa avausosassa Latviassa. Hän hankki rankkarin, laukoi siitä HJK:n tasoihin ja syötti vielä myöhemmin Atomu Tanakan viimeistelemän 3-1-osuman.

HJK pelaa Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen avausottelunsa ensi viikolla, joko tiistaina tai keskiviikkona. Vastustaja ratkeaa tänään keskiviikkona Astanan ja Mariborin kohdatessa toisessa osaottelussa.

Christos Zavros
Twitter @CZavros


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.