Huuhkajapuolustaja pääsi nopeasti sisään uuteen seuraan – ”Hyvin on alkanut”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajapuolustaja Jukka Raitala siirtyi viime talvena Tanskan Superligan FC Vestsjaellandin riveihin ja sai kaipaamaansa peliaikaa runsaasti. Raitala ei kuitenkaan onnistunut pelastamaan seuraa putoamiselta ja edessä oli uusien haasteiden haku.

Ratkaisu löytyi lopulta todella pikavauhtia, kun niin ikään Superligassa pelaava AaB Aalborg kiinnitti Raitalan riveihinsä loppuvuoden mittaisella sopimuksella vain muutama päivä ennen kauden alkua.

– Kaikki tapahtui todella nopeasti. Siitä kun ensimmäistä kertaa kuulin asiasta ei mennyt kuin seuraavaan iltaan kun jo olin täällä, Raitala kertasi SuomiFutis-sivustolle.

Ihan helppoa hyppääminen käytännössä suoraan tositoimiin ei ollut.

– Olin totta kai pitänyt itseäni kunnossa, mutta kesäkuun Suomi-Unkari –ottelu oli edellinen pelillinen tapahtuma joka minulla oli ollut. Valmentaja kysyi kuitenkin heti olenko valmis pelaamaan ja siihen vastasin ”totta kai”.

– Helpotti tietysti että tunsin seuraa jonkin verran ennestään ja samoin sarjaa viime keväältä. Minut otettiin myös tosi hyvin vastaan, joten joukkueeseen oli sikäli helppo tulla.

Aalborg on Tanskassa tunnettu siitä, että joukkue todella haluaa pelata ja pitää palloa – pelata viihdyttävästi

.Raitalan mukaan Aalborg oli hyvä vaihtoehto myös pelityylinsä takia.

– Aalborg on Tanskassa tunnettu siitä, että joukkue todella haluaa pelata ja pitää palloa – pelata viihdyttävästi. Se sopii minulle ja hyvin olen päässyt heti peliin ja peli-ideaan mukaan. Täällä on joukkueella myös uusi valmentaja, joka tuo vähän omia juttujaan peliin, joten sikälikin olen päässyt aika lailla samalla viivalla lähtemään muiden kanssa.

Aalborg on avannut sarjakauden tasapelillä ja voitolla ja Raitala on pelannut molemmissa otteluissa avauskokoonpanossa. Nyt hän ei katsele pidemmälle kuin seuraavaan otteluun.

– Täällä oli loukkaantumisia ja joukkue tarvitsi apua. Mielelläni otin haasteen vastaan ja nyt on sitten itsestä kiinni miten hyvin pelaan. Katsotaan sitten myöhemmin mitä loppusyksy tuo tullessaan, Raitala viittaa vain syksyn kattavaan sopimukseensa.

Matti Heikkilä


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.