IFK Mariehamn vei keskiviikkona ”omansa” eli finaalin nimiinsä vakuuttavasti.

Ahvenanmaan tämän kauden mestaruus meni tuttuun osoitteeseen, kun IFK kaatoi Åländska Mästerskapenin finaalissa Kolmosessa pelaavan FC Ålandin lukemin 5-1 (1-0).

Sportkilassa Sundissa pelattu finaali eteni maalittomana miltei taukoon saakka, kunnes Diego Assis vei IFK:n johtoon aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Toisella puoliajalla Josef Ibrahim iski kahdesti kymmenen minuutin sisään, Petteri Forsell lisäsi johtoa ja Dever Orgill iski Grönvittin viidennen maalin.

Loppuhetkillä FC Åland pääsi vielä kaventamaan Andreas Janssonin rangaistuspotkuosumalla loppulukemiksi 5-1.

Pääsarjaseura IFK Mariehamn on luonnollisesti hallinnut 29 000 asukkaan saaren mestaruusturnauksia. Vuonna 2013 mestaruuden nappasi yllättäen Nelosessa pelannut Jomala IK. Edellinen mestari pääkaupungin ulkopuolelta oli 1996 Sunds IF.

Ahvenanmaan mestaruudesta pelattiin ensimmäisen kerran 1943. Tuolloinkin mestaruuden vei nykyinen Veikkausliigaseura.

Lähde: Veikkausliiga.com