FC Porto tiedotti keskiviikkona tehneensä sopimuksen Pablo Dani Osvaldon, 29, kanssa. Mies liikkui vapailla papereilla, kun miehen aiempi sopimus Southamptonin kanssa oli purettu viime kauden päätteeksi.

Argentiinalaissyntyinen Italian maajoukkuehyökkääjä on ongelmapelaajan maineessa ja hänen uralleen mahtuu jo useita kurinpito-ongelmia eri seuroista. Välikohtauksia on tullut niin vastustajien, joukkuekavereiden kuin valmentajien kanssa.

Osvaldo oli edelliset kaksi kautta kirjoilla Southamptonissa, mutta miehen ura seurassa katkesi käytännössä jo tammikuussa 2014. Pelaaja sai sakot ja kolmen ottelun pelikiellon edellisen joulukuun Newcastle-ottelun tapahtumista. Hän otti tuolloin kentältä vaihtonsa jälkeen yhteen vastustajan apulaismanagerin kanssa, joka sai osallisuudestaan sakot.

Myöhemmin samassa kuussa Southampton hyllytti pelaajan kokonaan toiminnastaan, kun tämä oli tapellut harjoituksissa joukkuekaverinsa kanssa.

Aiempia kahnauksia Italiassa

AS Romasta Englantiin tullut pelaaja vietti viime kauden lainalla Inter Milanissa. Hänellä oli Southamptonin kanssa vielä sopimusta jäljellä, mutta seura ei kaivannut enää miehen palveluksia ja vapautti hänet sopimuksestaan.

Englannin tapaukset eivät olleet ensimmäisiä ongelmatilanteita hänen urallaan. Aiemmin esimerkiksi AS Romassa vuonna 2011 hän löi joukkuekaveriaan Erik Lamelaa kesken ottelun, kun pelikaveri ei syöttänyt hänelle hyvässä tilanteessa.

Kesällä 2013 Osvaldo puolestaan potkittiin maajoukkueesta ennen MM-karsintapelejä ja Confederations Cupia. Osvaldo oli antanut täyslaidallisen negatiivista palautetta tuolloin AS Roma -valmentajalle aiemmasta peluutuksestaan Twitterin välityksellä, mikä johti maajoukkueesta poistamiseen.