HJK:sta elokuun alussa Hollannin pääsarjaan siirtynyt Mike Havenaar onnistui sunnuntaina jälleen maalinteossa seuralleen ADO Den Haagille sunnuntaina.

Havenaar pelasti kotijoukkueelle pisteen 89. minuutilla syntyneellä osumaallan FC Utrechtia vastaan 1-1-tulokseen päättyneessä ottelussa. Osuman myötä hyökkääjän saldo on nyt kaksi maalia kahteen peliin Hollannin pääsarjassa. Havenaar teki myös joukkueensa avausmaalin viime viikonlopuna 4-1-voitossa FC Twentestä.

28-vuotiaan kärkimiehen maalisaldo tulee jokseenkin yllätyksenä, kun miettii miehen tehottomuutta Suomen kentillä. HJK:n paidassa hän teki vain neljä maalia 20 Veikkausliiga-otteluun, yhden maalin yhdessä Suomen Cupin ottelussa ja yhden maalin neljässä Mestarien liigan karsintapelissä.

Nykyinen aloitus kovemmassa Hollannin pääsarjassa on siis melkoista haipakkaa verrattuna Suomen tekemiseen.

Havenaar on aiemminkin ollut hyvä Hollannissa. Hän teki pääsarjaseura Vitesse Arnhemille (2012-2014) aikoinaan 27 maalia 93 otteluun. Tuon pestin aikana hän myös syötti 16 osumaa.

Havenaar pelasi ennen HJK:ta viisi ottelu La Ligaa Cordobassa viime kauden alussa, mutta sopimus seuran kanssa purettiin ennen aikojaan syystä tai toisesta.