PK-35 Vantaa emännöi ensi viikolla Naisten Mestarien Liigan karsintaturnausta: ”Tavoite on mennä jatkoon”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaalla ja Sonera Stadiumilla Helsingissä pelataan 11.-16.8 naisten Mestarien Liigan karsintaturnaus. Suomen edustajana toimii hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa. Turnauksen muut joukkueet ovat latvialainen Rigas Futbola Skola, slovakialainen FC Nove Zamky sekä ukrainalainen WFC Kharkiv.

PK-35 Vantaa on Mestarien Liigan karsintavaiheessa mukana nyt jo neljättä kertaa. Joukkue on joka kerta toiminut karsintaturnauksen järjestäjänä ja mennyt siitä myös jatkoon pudotuspelivaiheeseen. PK on tälläkin kertaa ennakkosuosikki, sillä se oli sijoitettu arvonnan ykköskoriin UEFA-rankingilla 49, ja vastustajat ovat näin oletusarvoisesti vantaalaisia heikompia.

– Tavoite on mennä jatkoon, vaikka haaste on aiempia vuosia kovempi. Tänä vuonna vain voittaja etenee pudotuspelivaiheeseen 32:n joukkoon, kun aiemmin myös karsintaturnausten paras kakkonen pääsi eteenpäin.

– Valmistautuminen alkoi jo viime syksynä mestaruuden jälkeen. Joukkueemme on pysynyt hyvin kasassa, ja taso ryhmässä on todella kova. Olemme tehneet paljon rotaatiota, ja pelit ovat menneet hyvin etenkin hyökkäyssuuntaan, PK-35 Vantaan valmentaja Jari Väisänen kertoi seuran järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Väisänen on jo ehtinyt tutustua tuleviin vastustajiin.

– Ensimmäinen vastustajamme FC Nove Zamky on hankkinut pari maajoukkuetason vahvistusta Serbiasta. Siellä on muutama todella hyvä pelaajaa, mutta joukkueen taso on kuitenkin kysymysmerkki.

– Rigas Futbola Skola on erittäin puolustusvoittoinen joukkue, jolle on todella vaikea tehdä maaleja. WFC Kharkiv on varmasti vastustajista kovin, se on selvästi organisoiduin ryhmä, jolla on vaaralliset erikoistilanteet, Väisänen analysoi.

 Matti Heikkilä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.