Englantiin siirtynyt Huuhkaja-peluri: ”Fasiliteetit pakottavat suoriutumaan hyvin”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Chelsea - Arsenal! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Sakari Mattila siirtyi elokuun siirtoikkunan aikana norjalaisesta FK Aalesundista perinteisen lontoolaisseura FC Fulhamin riveihin.

Siirto oli miehelle itselleenkin häkellyttävä tilanne, josta ei vain voinut kieltäytyä.

Kovapotkuinen 26-vuotias pohjapelaaja on tehnyt jo debyyttinsäkin seurassa, kun Fulham kohtasi Wycomben League Cupin ensimmäisellä kierroksella. Mattila tuli lopussa turvaamaan joukkueensa johtoa vajaaksi kymmeneksi minuutiksi.

– Kolmen viikon aikana, jotka olen ollut Lontoossa olen päässyt kuvioihin messiin. Onneksi sain tehtyä jo debyytin Cupissa ja nyt vaan sitten minuutteja alle paljon, Mattila kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Meille tuli siirtoikkunassa paljon uusia pelaajia. Kilpailu on kovaa ja kellään ei ole suoraa avauspaikkaa. Se on minulle hyvä haaste, johon oli pakko hypätä. Se oli ”Dream come true” minulle. Nyt painan vain hommia niin paljon kuinka jaloista lähtee, jotta pääsen avaukseen.

Romuluinen Mattila taistelee peliajasta varsin nimekkäiden pelaajien kanssa.

Scott Parker ja Jamie O’Hara ovat isoimmat nimet paikalleni, mutta he ovat ehkä vähän enemmän box to box -tyylisiä pelaajia kuin minä. Jos taas tarvitaan enemmän fyysisyyttä ja Championshipissä tarvittavia pitkiä palloja, niin ne ovat minun vahvuuksiani. Minulla on myös enemmän mittaa kuin heillä ja se peli jossa tein debyyttini oli tyypillinen matsi, jossa tarvittiin minua.

Keskikenttäpelaajan mukaan suuressa futismaassa kaikki on toisenlaista kuin aiemmissa paikoissa, jossa Mattila on urallaan pelannut.

– On se ihan erilaista. Jotenkin ne kaikki fasiliteetit sun muut pakottavat suoriutumaan hyvin. Kaikki tehdään valmiiksi ja ainoa tehtävä on vain pelata hyvin.

Mattilan ei ole tarvinnut juurikaan murehtia arjen käytännönasioista. Miehen ei enää tarvitse majoittua edes hotellissa.

– Sain juuri asunnon hankittua itselleni. Semmoinen ihan perus asunto, koska hinnathan ovat siellä korkealla. Minulla on siitä treenikeskukseen vain vartin matka, Mattila kertoo.

Jesse Happonen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Valioliigassa Chelsea - Arsenal! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!