Pikkuhuuhkajat voitti perjantaina EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussaan Venäjän puhtaasti 2-0-lukemin. Suomi teki Kotkassa molemmat maalinsa ensimmäisellä puoliajalla.

Ensimmäisestä vastasi Fredrik Lassas Youness Rahimin syötöstä ja toisesta Joel Mero Simon Skrabbin kulmasta.

– Loistava taistelu joukkueena vaikka ei pallollisesti pystytty mihin haluttiin. Kova taistelu ja voitto noin kovasta maasta lämmittää aina sydäntä. Eka karsintapeli ja hyvä tapa starttaa karsinnat. Kyseessä kova lohko ja Venäjän voitto kotona tuo arvokkaat pisteet, Lassas kommentoi Huuhkaja.tv:n videohaastattelussa.

– Ei oikeastaan voisi karsinnat paremmin alkaa. Pelattiin hyvin, tehtiin kaksi tärkeää maalia ja pidettiin pakka kasassa. Oli tärkeää saada rauhallisuutta peliin [alussa]. Pystyttiin pitämään palloa ja Venäjä joutui prässäämään, mitä kautta syntyi välejä, keskikenttämies Matej Hradecky kommentoi ottelun ratkaisseita asioita omassa videohaastattelussaan.

Tommi Kautosen suojatit kohtaavat seuraavaksi Färsaaret heti tiistaina 8.9. Myyrmäessä Vantaalla.