Suomen futismaajoukkueiden hieno syyskuu jatkuu. Isot Huuhkajat olivat ohittamattomia Kreikkaa ja Färsaaria vastaan, ja yhtä vahvasti esiintyi alle 21-vuotiaat Pikkuhuuhkajat Venäjän ja Färsaarten kanssa.

Sama meno jatkui maanantaina, kun alle 16-vuotiaiden (1.1.2000 jälkeen syntyneiden) poikien maajoukkue kaatoi kaksoismaaottelun ensimmäisessä osassa maanantaina Karjaalla Pohjois-Irlannin komeasti 3-0 (1-0).

Karjaalla ottelua oli seuraamassa miltei täysi tupa, ja tunnelma kauniissa syyssäässä oli sen mukainen etenkin kun Suomi oli ottelussa hallitsevana osapuolena.

Suomi hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa suhteellisen selvästi, eikä Pohjois-Irlanti päässyt yhtä alkuminuuttien puolittaista läpiajoa lukuun ottamatta Suomen maalia juuri hätyyttelemään.

Puoliajan ainoan maalin tekikin Suomi. Tiukan maalinedustilanteen päätteeksi erotuomari vihelsi Suomelle rangaistuspotkun ja Jaakko Oksanen laukoi pallon varmasti verkon perukoille.

Toisella puoliajalla Pohjois-Irlanti pääsi paremmin pelin mukaan, mutta ei pystynyt juurikaan todellisia tekopaikkoja luomaan. Suomenkin maalipaikat olivat suhteellisen harvassa, mutta nämä käytettiin tehokkaasti hyväksi.

Toinen maali syntyi, kun ensin Pohjois-Irlannin maalivahti torjui Suomen puolittaisen läpiajon. Pallo ajautui Tobias Fagerströmille, joka laukoi, mutta maalivahti torjui jälleen. Paluupallo tuli kuitenkin hiukan onnekkaastikin takaisin Fagerströmille, joka siirsi kotiyleisönsä edessä läheltä numeroiksi 2-0.

Lopullinen niitti tuli, kun Anssi Suhonen ajoi komeasti sisään oikealta Pohjois-Irlannin puolustuksen läpi ja laukoi voimalla pallon etuylänurkkaan.

Suomen toinen valmentaja Teemu Eskola totesi, että numerot eivät kuitenkaan kerro ihan kaikkea ottelun tapahtumista.

– Ei tämä helppo peli ollut. Pohjois-Irlanti tuli kovaa ja kaikkineen tämä oli kova peli. Hyvin kuitenkin vastasimme vastustajan fyysisyyteen ja olimme selkeästi taitavampi joukkue pallollisena. Lähdimme prässäämään korkealta ja kaksinkamppailuin pyrimme pääsemään nopeasti, tämä myös onnistui hyvin, Eskola mietti.

– Kolme tehtyä maalia tyydyttää, mutta liikaa tuli kuitenkin helppoja pallonmenetyksiä. Malttia ja rauhallisuutta kaivataan lisää, mutta ehkä tämän voi osin laskea jännityksen piikkiin.

Maat kohtaavat toistamiseen keskiviikkona 16.9. Mäntsälässä.

Suomi – Pohjois-Irlanti 3-0 (1-0)
25. 1-0 Jaakko Oksanen (rp)
51. 2-0 Tobias Fagerström
71. 3-0 Anssi Suhonen