Real Madridissa ikonin rooliin kohonnut Raul Gonzales lopettaa uransa kuluvaan kauteen nykyisessä seurassaan New York Cosmoksessa.

Entinen Real Madridin sekä Espanjan maajoukkueen kapteeni kertoi ratkaisustaan seuran verkkosivuilla ja kertoi päättävänsä tulevaisuudestaan lähikuukausina.

– Päätökseni on lopettaa jalkapallo tähän kauteen. Toistaiseksi keskityn pelaamaan kauden loppuun täysillä ja auttamaan Cosmoksen voittamaan mestaruus. Tulevina kuukausina teen sitten päätöksiä urani seuraavista askeleista, 38-vuotias kertoi.

– Jalkapallo on kuulunut elämääni niin pitkään, että lopettamispäätös ei ole helppo, mutta uskon ajoituksen nyt olevan oikea.

Raul kuuluu 90- ja 2000-luvun tärkeimpiin jalkapalloilijoihin.

Real Madridin paidassa hyökkääjä voitti Espanjan liigan mestaruuden kuudesti sekä mestareiden liigan kolmesti. Mestareiden liigassa Raul on kaikkien aikojen kolmanneksi eniten maaleja tehnyt pelaaja.

Madridissa seuran legendaksi noussut Raul pelasi kaikkiaan 16 vuotta ja teki valkopaidoille hurjat 323 maalia.

Maalinsylkijä jatkoi uraansa Real Madridin jälkeen Schalkessa ja Qatarilaisessa Al Sadd SC:ssä ennen siirtymistään nykyiseen joukkueeseensa New York Cosmokseen tämän vuoden alussa.

Pohjois-Amerikan toiseksi korkeimmalla tasolla North American Soccer Leaguessa kilpaileva New York Cosmos on tällä hetkellä liigassa kolmannella sijalla Ottawan ja Minnesotan perässä.