Kotimaisen jalkapallokauden huipentava Captain’s Ball -gaala on käynnissä ja juhlassa palkitaan vuoden parhaita illan mittaan.

Ensimmäisen palkittiin parhaat Ykkösestä Kakkosesta ja nuorisomaajoukkueista:

Vuoden Ykkösen pelaajat olivat Jenni Leinonen, ONS ja Billy Ions, PS Kemi.

Ykkösen maalikuningatar ja -kuningas -palkinnot saivat Jenni Leinonen, ONS ja Kalle Multanen, FC Haka. Ykkösen maalikuningatar viimeisteli kauden aikana yhteensä 18 maalia ja maalikuningas 19 maalia.

Ykkösen vuoden pelaajat valitaan Jalkapallon Pelaajayhdistyksen äänestyksen perusteella, eli valinnat suorittavat Ykkösen pelaajat itse.

Vuoden Kakkosen pelaajat ovat Filipe Mello (FC Honka), Eteläinen; Petter Meyer (GrIFK), Läntinen; Topi Järvi (Kultsu FC), Itäinen; Miroslav Paunovic (FC YPA), Pohjoinen

Kakkosen vuoden pelaajat valitaan Jalkapallon Pelaajayhdistyksen äänestyksen perusteella, eli valinnat suorittavat Kakkosen pelaajat itse.

Vuoden Veikkausliigatuomariksi nimitettiin Tero Nieminen, joka valittiin pelaajayhdistyksen äänestyksen perusteella. Nieminen voitti tittelin jo yhdeksännen kerran ykköseksi.

Alkuillasta palkittiin myös nuoria:

Vuoden tyttöpelaaja – Elli Pikkujämsä, TPS

Elli Pikkujämsä on tyttöjen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina topparin tontiltaan johtanut joukkuetta kentällä ja hitsannut joukkuetta oikeaan suuntaan myös kentän ulkopuolella. Hän on henkisesti poikkeuksellisen vahva pelaaja, jonka suoritustaso vain paranee paineen alla. Lisäksi hänellä on loputon voittamisen halu. Hänen pelillisiä vahvuuksiaan ovat hyvä pelin ymmärtäminen hyökkäys- ja puolustussuuntaan, kaksinkamppailupelaaminen, hyvä potkutekniikka ja rauhallisuus pallon kanssa.

Vuoden poikapelaaja – Saku Ylätupa, HJK

Saku Ylätupa on tekninen hyökkäyspään pelaaja, joka pystyy laadukkaisiin ratkaisuihin vaativissakin otteluissa.

Vuoden lupaava nuori pelaaja, tytöt – Olga Ahtinen, Pallokissat

Olga Ahtinen oli kaudella 2015 tärkeä pelaaja jo vuotta vanhempien eli tyttöjen alle 19-vuotiaiden EM-jatkokarsinnassa pystyen tasaisiin esityksiin keskikentällä eri rooleissa. Syksyn oman ikäluokkansa EM-karsinnoissa hän toimi johtavassa roolissa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin nostaen koko joukkueen tasoa omalla esimerkillään. Hienon pelinlukutaidon omaava, syöttötaitava keskikenttäpelaaja, joka on ollut omalle liigajoukkueelleen Pallokissoille myös tärkeä lenkki mitalitaistelussa.

Vuoden lupaava nuori pelaaja, pojat – Nicholas Hämäläinen, QPR

Nicholas Hämäläinen omaa kansainvälisen vauhdin ja taitotason. Hän on pelannut vahvan tulokaskauden vasempana laitapuolustajana tai laitalinkkinä ja esittänyt kylmäpäistä suorittamista kentän molemmissa päissä.

Voit seurata galaan suoraa nettilähetystä täältä.