Veikkausliiga-seura tiivistää yhteistyötään huippuseuran kanssa – maalitykille jatkosopimus

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti on solminut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen tämän kauden parhaan maalintekijänsä Matheus Alvesin kanssa. Samalla FC Lahti ja brasilialainen suurseura Fluminense tiivistävät yhteistyötään.

Kauden 2015 FC Lahden maalipörssin ykkösmies, yhdeksän osumaa tällä kaudella viimeistellyt, Matheus Alves oli seurojen välisen yhteistyön ensimmäinen konkreettinen hedelmä. Yhteistyölle on solmittu nyt jatkoa ja samalla Alvesin kanssa on solmittu myös kauden 2016 kattava sopimus. Uusi yhteistyösopimus seurojen välillä mahdollistaa pelaajien ja valmentajien leirityksen kerran talvessa Fluminensen toimesta ja järjestämänä. Sopimus mahdollistaa myös erikoisehdoilla kolmen pelaajan lainan FC Lahteen kauden aikana.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas matkustaa marraskuussa kakkosvalmentajan kanssa Rioon katsastamaan sopivia pelaajia. Matkalla Korkeakunnas tutustuu Fluminensen valmennus- ja toimintametodeihin ja vaihtaa ajatuksia suomalaisista ja lahtelaisista käytännöistä. Marraskuussa leiritykselle matkustaa myös kaksi FC Lahti -yhteisön talenttia. Pelaajat osallistuvat oman ikäluokkansa harjoituksiin sekä muuhun toimintaan ja pääsevät tutustumaan muutenkin brasilialaiseen jalkapallokulttuuriin. Pelaajat valitaan lähiaikoina.

Yhteistyö mahdollistaa myös bisnesmahdollisuuksia FC Lahden kumppaneille. Ensimmäiseksi tilaisuuteen tarttui Halton. Brasilia on latinalaisen Amerikan suurin talous ja tarjoaa merkittävää markkinapotentiaalia yrityksille. Jalkapallon merkitys bisnesihmisten keskuudessa on valtava.

– Fluminense-yhteistyö täydentää loistavasti aktiivista Hollanti-yhteistyötämme Joonas Kolkan kanssa. Fluminenselle on tärkeää saada pelaajia Eurooppaan ja tämä hyödyttää meitä. Kiristetään sitten nauhoja kentällä tai väännetään bisnestä, FC Lahdella on väylät auki sekä Euroopan sydämeen että Brasiliaan. Yhteistyö on myös helppoa Suomen brasilialaisen Marco Manson toimiessa Fluminensen virallisena edustajana, toteaa tyytyväinen FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen seuran julkaisemassa tiedotteessa.

Rio de Janeirosta kotoisin oleva Fluminense on Brasilian suurimpia jalkapalloseuroja ja tärkeä nuoria pelaajia kehittävä seura. Maan mestaruuden seura on voittanut neljästi.

Aiemmin seura teki yhteistyötä MYPAn kanssa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.