IFK Mariehamn julkisti torstaina uuden valmennusryhmänsä. Ensi kaudella joukkuetta luotsaa päävastuussa parivaljakko Peter LundbergKari Virtanen. Vuodesta 2002 seuraa luotsannut Pekka Lyyski päätti pestinstä viime kauteen.

Lundberg nousee päävalmentajan tehtävään kakkosluotsin postilta. Virtasella on puolestaan vankan pelaajataustan lisäksi runsaasti valmennuskokemusta. Veikkausliigassa hän on valmentanut sekä RoPSia että FC Interiä. Viimeksi Virtanen toimi EIF:n valmennusryhmässä.

– Kokeilemme nyt asetelmaa, jossa he jakavat päävalmentajavastuun. Kari on kokenut ja vanhempi jalkapallovalmentaja, joka tulee nyt vastaavasta tilanteesta, jossa hän nuoren päävalmentajan taustalla Ekenäs IF:ssä oli mentoria ja tukena, IFK:n puheenjohtaja Robert Söderdahl sanoo

– Uskomme että ”Lundis” ja Kari täydentävät toisiaan erittäin hyvin ja että tämä on oikea tie Lundikselle matkalla päävalmentajaksi. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä hänen neljään vuoteensa apuvalmentajana ja halusimme nyt antaa hänelle hyvät edellytykset kasvaa päävalmentajan tehtävään oikealla tavalla.