Miksi tehohyökkääjä ei mahtunut Pikkuhuuhkajien kokoonpanoon? Näin päävalmentaja vastaa

© Kuva: Juha Tamminen

Vahid Hambo ei ollut Suomen kokoonpanossa perjantaina.

Englantilaiseen Brightoniin heinäkuussa Veikkausliigan turkulaisseurasta FC Interistä siirtynyt hyökkääjä oli sivussa Suomen alle 21-vuotiaden maajoukkueen perjantai-illan karsintaottelusta Itävaltaa vastaan.

Veikkausliigan alkukauden komeetaksi ennen siirtoaan Championship-seuraan noussut Hambo ei mahtunut Suomen kokoonpanoon, vaikka oli nimettynä joukkueeseen.

Hambo, 20, pelasi viime viikolla ensimmäiset minuuttinsa Brightonin alle 21-vuotiaiden joukkueessa. Edellisen ottelunsa bosnialaistaustainen pelaaja oli ennen tuota ottelua pelannut 17. kesäkuuta Veikkausliigassa.

Pitkään Hamboa vaivannut nilkkavamma on nyt enää vain karvas muisto, minkä takia pelaamisen maajoukkueessakin voisi kuvitella onnistuvan. Hambo iski ennen siirtoaan neljä maalia kuudessa liigaottelussa ja oli vaarallinen läpi talven harjoitus -ja liigacupin otteluissa.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Tommi Kautonen oli jo pidemmän aikaa sillä kannalla, ettei Hambo todennäköisesti mahdu listalle Itävalta-pelissä.

– Pitkä loukkaantuminen näkyy vielä. Vahid tuli tällä tiedolla tänne mukaan jo vähän etukäteen ja tiesi, ettemme välttämättä käytä häntä. Olin keskustellut asiasta avoimesti myös (Brightonin) manageri Chris Hughtonin kanssa, Kautonen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Suomi hävisi Itävallalle perjantai-iltana 0-2-lukemin Wienissä. Tappion myötä joukkue jatkaa EM-karsintojen 7-lohkossa kolmantena. Lohkoa johtavat Saksa ja Itävalta, joista molemmat ovat voittaneet kaikki neljä peliään.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.