Suomen A-maajoukkueen ja FC Midtjyllandin tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Tim Sparv kärsii oman kertomansa mukaan nivusvaivasta, joka on estänyt viime viikkoina harjoittelun. Hän aikoo kuitenkin olla seurajoukkueensa pelaavassa kokoonpanossa, kun Tanskan Superligan kausi jatkuu tänään. Midtjylland kohtaa vieraissa Odensen.

– Odense on hyvin pelaava joukkue. Heille tuli uusi valmentaja Aalborgista, jolla on hyvin tekninen pelifilosofia. Prässimme pitää olla todella hyvä, että saamme riistoja, emmekä anna heidän pelata omaa syöttöpeliään, ennakoi Sparv SuomiFutis-sivustolle.

Midtjylland on Superligassa toisena. Ensi viikko on seuralle todella merkityksellinen, sillä luvassa on ottelut Eurooppa-liigassa Legia Warszavaa ja Superligassa tällä hetkellä ykkösenä oleva FC Kööpenhaminaa vastaan. Midtjylland on Eurooppa-liigan D-lohkossa toisena, kun takana on neljä ottelua.

– Elämme tärkeitä viikkoja. Meillä on hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon, mikä olisi aivan huikea suoritus, kun ajatellaan, että seura on ensimmäistä kertaa mukana Eurooppa-liigassa, Sparv sanoo.

Midtjylland on jo pelannut molemmat ottelunsa lohkon ylivoimaista ykköstä Napolia vastaan. Siinäkin mielessä Midtjyllandin tilanne on hyvä, sillä se pelaa enää takanaan olevia Club Brüggeä ja Legiaa vastaan.

– Pelit Club Brüggeä ja Legia Warszavaa vastaan ovat olleet hyviä, mutta Napolia vastaan ei ole ollut mitään tsäänssejä. Tasoero on ollut liian iso. Kaikki on kuitenkin omissa käsissä, miettii Sparv kerraten 0-5 -ja 1-4 –tappioihin päättyneitä Napoli-otteluita.

Sparv on joukkueensa ehdottomia runkopelaajia, joten pelikunto olisi joukkueelle erittäin tärkeä asia.

– Perjantain Odense-pelin jälkeen on monta päivää, melkein viikko aikaa palautua ja valmistautua seuraavaan otteluun. Legia-pelin jälkeen on tiukempi tahti, ja siinä pitää mennä päivä kerrallaan. Nämä ovat isoja pelejä, ja oma ajatukseni on, että pelaan molemmat, Sparv linjaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen