Veikkausliigan nousijajoukkueen kultakimpale jatkaa – ensi kaudella kaksoisrooli

© Kuva: Juha Tamminen

Espanjalaishyökkääjä Pablo Couñago pelaa PK-35 Vantaan paidassa myös ensi kaudella.

Veikkausliigaan ensi kaudeksi liigakarsintojen kautta noussut PK-35 Vantaa saa pitää maalitykkinsä riveissään. Couñago, 36, ilmoitti perjantain tiedotustilaisuudessa jatkavansa pelaajauraansa PK-35:ssä.

PK-35 yhtiöittää edustusjoukkueen toiminnan ensi kaudelle. Yhtiön osakkaita ovat Couñago, puheenjohtaja Markku Hynninen ja päävalmentaja Shefki Kuqi. Counagon ja Kuqin on tarkoitus vastata urheilullisesti puolesta, Hynnisen talouden johtamisesta.

Couñago myöntää tilanteen olevan hänelle uusi ja jännittävä. Ensi kaudella hän vastaa muustakin kuin vastustajan verkon heiluttamisesta.

– Tiedän, että ensi kauden tilanne voi olla hiukan outo ja ymmärrän sen. Haluan kuitenkin jatkaa pelaamista, koska minusta tuntuu, että voin auttaa joukkuetta, päättyneellä kaudella 17 maalia Ykkösessä viimeistellyt Couñago sanoi.

– Jos siitä (kaksoisroolista) tulee ongelma, meidän täytyy ehkä tehdä päätös ja elää sen kanssa, hän jatkoi.

Couñago saapui Suomeen viime keväällä, kun hän liittyi Kuqin tuolloin valmentamaan FC Honkaan. Hän teki kahdeksassa Veikkausliigan ottelussa viisi maalia. Couñago ja Hongan muut espanajalaispelaajat saivat kaudella 2014 pelata vasta Suomen siirtoikkunan auettua elokuussa.

Samaan aikaan Kuqin kanssa englantilaisessa Ipswichissä pelannut Couñago oli kova tekijä Espanjan maajoukkueessa nuorempana. Kärkimies voitti alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen maalikuninkuuden vuonna 1999.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros