Alexei Eremenko nimesi ensimmäisen maajoukkueensa – ”Totta kai tästä tulee haasteellista”

© Kuva: Juha Tamminen

Alexei Eremenko senior aloittaa Palloliiton tehtävissä vuoden alusta. Nyt hän on jo nimennyt ensimmäisen poikien maajoukkueen kokoonpanon, kun alle 18-vuotiaat matkaavat tammikuussa Pietarin kansainväliseen turnaukseen.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue leireili Eerikkilän urheiluopistolla joulukuun alussa. Alexei Eremenko senior ei vielä ollut vastuussa päivistä, vaan tarkkaili sivusta joukkueen toimintaa.

– Tärkeintä oli, että minä näen heidät ja he näkevät ja kuulevat myös minua ensimmäistä kertaa. Oli hienoa nähdä kaikki kasvotusten. Varsinainen työ alkaa Pietarista, Eremenko totesi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Eremenko valitsi muun tiiminsä kanssa pelaajat Pietarin kansainväliseen turnaukseen heti leirin päätyttyä. Valentin Granatkin-turnaus pelataan vuoden vaihteen jälkeen.

– Saan nähdä pelaajiamme viiden ottelun ajan. Se on erinomaisen tärkeää aikaa minulle ja joukkueelle. Pelaamme otteluita, analysoimme niitä ja tutustumme. Esittelen heille, miten haluan heidän pelaavan.

– Tiedän Kaan Kairisen melko hyvin, hän pelasi FC Interin kanssa Jaroa vastaan. Lisäksi tiedän tietysti meidän poikamme Adam Vidjeskogin, Oskar Sandströmin ja Alfred Södermanin. Eerikkilän leirillä ei ollut mukana pelaajia HJK:sta, mutta Aapo Halmeen olen nähnyt pelaaman meitä vastaan. Minulla on siis ajatuksia siitä, millaista jalkapalloa hän pelaa ja millainen hänen tasonsa on. Muut olivat uusia pelaajia minulle.

Täysin tyhjältä pöydältä Eremenko ei lähde. Hän on käynyt keskusteluja valmentaja Stephen Wardin kanssa ja katsonut joukkueen viime vuoden otteluita nauhoilta.

Eremenko jatkaa edelleen myös tehtävässään FF Jaron päävalmentajana. Pietarsaarelaiset pelaavat ensi kaudella Ykkösessä.

– Aloitamme Jaron kanssa harjoituskauden 11.1. Minulta jää siis väliin vain muutamat harjoitukset. Apuvalmentajamme hoitaa joukkuetta sen ajan. Kaikki tulee menemään oikein hyvin.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun teen jotain tällaista, joten totta kai siitä tulee haasteellista. Se on uutta ja erilaista. Minun täytyy olla koko ajan tietoinen nuorista pelaajista ja vaihtaa ajatukset nopeasti jokapäiväiseen työhön seurajoukkueen kanssa. Olen innoissani, pidän haasteista.

Pelaajat turnaukseen

Samu Alanko VPS
Saikou Ceesay KäPa
Omar Jama HJK
William Jääskeläinen Bolton Wanderers FC
Kaan Kairinen FC Inter
Benjamin Källman EIF
Otto Lahikainen KäPa
William Lindqvist EIF
Roope Läpinen TPS
Niilo Mäenpää FC Haka
Samuel Persson Hammarby IF
Jere Piirainen KäPa
Juhani Pikkarainen FC Red Bull Salzburg
Daniel Rantanen PK-35 Vantaa
Oskar Sandström FF Jaro
Mikael Soisalo HJK
Adam Vidjeskog FF Jaro

Joukkuetta täydennetään vielä vähintään kolmella pelaajalla lähiaikoina.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.