Matias Hännisen jatko Helsingin IFK:ssa on epävarmaa.

Vielä ennen viime kautta Matias Hänninen, 24, kuului HIFK:n selkeisiin avainpelaajiin. Laitapuolustaja pelasi kausien 2012-14 aikana yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki tähtirintojen sarjapelit Ykkösessä ja Kakkosessa.

Viime kaudella tilanne muuttui, kun HIFK nousi historiansa ensimmäistä kertaa Veikkausliigaan. Hänninen ei yhtäkkiä enää ollutkaan aina avauksessa, vaan peliaikaa kertyi lähinnä silloin tällöin. Muutamassa kuukaudessa luottopelaajasta oli tullut rivimies. Kauden 2014 päätteeksi Hänninen oli palkittu HIFK:n parhaana pelaajana, mutta titteli ei tuonut varmaa pelipaikkaa.

Nyt Kontulan Urheilijoiden kasvatin jatko punapaidoissa on epävarmaa. Hän on harjoitellut seuran kanssa ennen alkanutta joulutaukoa, mutta ei välttämättä jää seuraan ensi kaudeksi.

– Olen alustavasti neuvotellut HIFK:n ja muutaman muun joukkueen kanssa. Se on varmaa, että hyvällä tasolla pelaan ensi vuonnakin, 16 Veikkausliigan ottelussa päättyneellä kaudella pelannut Hänninen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Viime kaudesta jäi sekä joukkueen että omien tavoitteiden suhteen hieman hampaankoloon. Itse aion nyt panostaa ihan kaiken futikseen ja katsoa mihin se riittää.

Hänninen on tunnettu jo aiemminkin rautaisesta kunnostaan, mutta nyt tavoitteena on hioa fysiikka entistä paremmaksi harjoituskauden aikana.

– Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin tähän aikaan vuodesta. Ensi vuonna olen joukkueen paras, oli joukkue vaikka Sunderland, Hänninen heittää viitaten kannattamaansa valioliigaseuraan.

Vaikka Hännisen jatko HIFK:ssa ei ole taattu, hän esiintynee punaisessa paidassa ainakin osassa tammikuun lopulla alkavissa liigacupin otteluissa. HIFK:n kanssa samassa lohkossa ovat HJK, PK-35 Vantaa, FC Lahti, IFK Mariehamn ja FC Inter.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros