”Boris” Kokko sai haluamansa – ”Sitten nähdään riittääkö taso tulevaisuuden maajoukkueisiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Aleksandr Kokko on pelannut Veikkausliigassa kovalla tasolla jo vuosia. Viime kauden maalipörssin ykköstila toi hyökkääjälle viimein näyttöpaikan Huuhkajissa.

Aleksandr Kokko teki viime kaudella Rovaniemen Palloseuralle 17 maalia, kun joukkue voitti Veikkausliigassa hopeaa.

– Todella hienoa päästä mukaan. Siitä tulee minulle henkilökohtaisesti ensimmäinen kerta A-maajoukkueessa. Hyvillä mielin lähden mukaan. Osasin tietysti vähän odottaa kutsua. Jos Veikkausliigan paras pelaaja ei saa kutsua, niin olisihan se aika mielenkiintoista, Kokko heittää Palloliiton verkkosivujen mukaan.

– Kausi oli minulta tasainen ja olen todella iloinen, että pysyin kunnossa. Pystyin treenaamaan ja pelaamaan koko ajan. Siistein juttu oli, että olin koko kauden kunnossa.

Hopeajoukkueesta päävalmentaja Hans Backen listoille pääsi myös laituri Juha Pirinen.

– Joukkueesta osa on jo kokeneita maajoukkuepelaajia, mutta paljon on heitä kenellä on alla onnistunut kausi Veikkausliigassa. On hienoa, että Veikkausliigasta on mahdollisuudet maajoukkueeseen. Vaikka nämä ovatkin harjoitusmatseja, niin näytönpaikka tämä on meille kaikille ehdottomasti.

– En lähde aurinkoa katselemaan. Lähden näyttämään kuinka hyvä olen. Sitten nähdään riittääkö se tulevaisuuden maajoukkueisiin, Kokko lataa.

Suomi matkustaa Abu Dhabiin torstaina 7.1. Joukkue kohtaa Ruotsin 10.1. ja Islannin 13.1.