IFK Mariehamn joutuu reissaamaan satoja kilometrejä jo pelkästään liigacupin otteluiden takia.

IFK Mariehamnille kertyy useita satoja matkustuskilometrejä tammi-helmikuussa, kun liigacupin alkulohkon pelit alkavat. Ahvenanmaalaisjoukkue kohtaa kahdessa ensimmäisessä ottelussaan tammi-helmikuun vaihteessa HJK:n ja HIFK:n Helsingissä, kolmannen vieraspelinsä ”Grönvitt” pelaa helmikuun 12. päivä FC Lahtea vastaan Mukkulan hallissa.

Todennäköisesti IFK lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla Helsingin peleissä, sillä pelit HJK:ta ja HIFK:ta vastaan pelataan viiden päivän sisällä. Kun pääkaupungin visiittiin lisätään matka Lahteen, matkustuskilometrejä kertyy pelkkien Liigacupin alkulohkon pelien takia noin 1500.

Joukkueen päävalmentajan tehtäviin täksi kaudeksi siirtynyt Kari Virtanen ei näe runsasta matkustamista negatiivisena asiana, vaikka reissupelit vievät oman aikansa.

– IFK tekee samaa liigassakin. Helsinkiin on aika helppo mennä, ja lohkossa on kaksi helsinkiläistä joukkuetta. Siinä ei tarvitse muuta kuin hypätä laivaan ja on aamulla perillä. Laivassa olo on vähän kuin olisi hotellissa, se on hyvä muoto IFK:lle matkustaa. Laiva antaa hyvät lähtökohdat, Virtanen perustelee SuomiFutis-sivustolle.

– Kaikilla muilla on ehkä vähän vaikeampaa tottua siihen. IFK:lle se on tullut jo rutiiniksi, hän jatkaa.

Ensi kaudella Virtanen muodostaa IFK Mariehamnin valmennuskaksikon yhdessä Peter Lundbergin kanssa. Molemmat ovat joukkueen tasavertaisia päävalmentajia.

IFK Mariehamnin otteluohjelma liigacupin B-lohkossa:
la 30.1. klo 14, Talin jalkapallohalli, HJK-IFK Mariehamn
ke 3.2. klo 15.30 Talin jalkapallohalli, HIFK-IFK Mariehamn
ma 8.2. klo 19, Eckeröhallen, IFK Mariehamn-FC Inter
pe 12.2. klo 15, Mukkulan halli, FC Lahti-IFK Mariehamn
la 20.2. klo 18, Eckeröhallen, IFK Mariehamn-PK-35 Vantaa

Christos Zavros
Twitter:
@CZavros