© Kuva: Getty Images

Tiesitkö tätä? – Barca halusi tämän miehen ennen Luis Suarezia!

FC Barcelonan hyökkäyskolmikko Lionel Messi, Neymar ja Luis Suarez ovat ihastuttaneet jalkapallomaailaa. Lähellä kuitenkin oli, että Suarezin tilalle olisi hyökännyt aivan toinen nimi.

Katalonialaisseuran entinen pomo Andoni Zubizarreta paljasti Marca-lehden haastattelussa, että Manchester Cityn argentiinalaistaituri Sergio Agüero oli La Ligan jätin ostolistalla. Agüeron hankinta ei kuitenkaan Barcalta onnistunut.

Barca yritti hankkia Agüeron ensin talvella. Kun tämä ei onnistunut, nousi Suarez hankintalistan ykköseksi seuraavana kesänä.

– Meillä oli useita vaihtoehtoja. Suarez ei ollut ensimmäinen vaihtoehto – hänkin tietää sen. Talvella yritimme hankkia Agüeron, mutta se ei onnistunut, Zubizarreta tuumi Marcan mukaan.

– Chiellini-tapaus (Suarezin purema italialaispelaajaan vuoden 2014 MM-kisoissa) sattui, kun neuvottelut olivat menossa. Se liike hätisteli monet kiinnostuneet seurat. Hänen luonteestaan oli kysymysmerkkejä eikä tuleva rangaistus ollut selvillä. Mielestäni tuntui oikealta hetkeltä yrittää hankkia hänet, jalkapallojohtaja jatkoi ja lisäsi hänelläkin olleen omat epäilyksensä.

Zubizarretan työpaikkaa Suarezin hankinta ei pelastanut. Tammikuun alussa 2015 Josep Maria Bartomeu antoi entiselle maalivahdille potkut.