Brasilialaisen Wendell Liran osuma on niin komea, että sen kelpaa katsella vaikka useampaan kertaan. (Linkki videoon).

Liran osuma oli itse asiassa niin nätti, että hän pokkasi FIFA:n vuoden 2015 Puskas-palkinnon. Goianesian riveissä maalin iskenyt hyökkääjä jätti äänestyksessä taakseen muun muassa Lionel Messin, jonka osuma Athletic Bilbaon verkkoon Copa del Reyn finaalista oli myös ehdolla.

FIFA.comin ja francefootball.fr:n vierailijat päättivät valinnan.

27-vuotias Lira palkittiin maanantai-iltana Zürichissä. Ilta oli unelmien täyttymys miehelle.

– On kunnia olla täällä tunnettujen pelaajien seurassa, jotka ovat tuttuja vain television kautta. Kiitän perhettäni ja kaikkia heitä, jotka äänestivät minua. Haluaisin kiittää vaimoani ja tytärtäni, Lira kertoi palkintotilaisuudessa pystiä pokatessaan.

Lira sai äänistä 46,7 prosenttia. Messi sai äänistä vain reilut 33 prosenttia.

Lira pelaa nykyisin Vila Novan riveissä.

Liran reaktio on myös näkemisen arvoinen. Tämä futaaja osasi selvästi arvostaa saamaansa pystiä (video).