© Kuva: Getty Images

476 päivän piina päättyi – maansa historian paras maalintekijä osui vihdoin!

Aleksandr Kerzhakovin pitkä 476 päivän piina päättyi vihdoin sunnuntaina.

Sami Hyypiän FC Zürichin hyökkääjä onnistui tekemään voittomaalin, jolla suomalaiskoutsin miehistö otti arvokkaat täydet pisteet Sveitsin liigassa maalein 2-1 Luzernia vastaan. Venäläistykille osuma oli varmasti iso helpotus, sillä Venäjän kaikkien aikojen paras maalintekijä oli viettänyt kuivaa kautta peräti 476 päivää.

Ennen sunnuntaita Kerzhakov maalasi virallisessa pelissä Zenitin paidassa, jolloin hän osui Venäjän liigassa Mordovia Saranskia vastaan 26. lokakuuta 2014. Tämän jälkeen hän on toki onnistunut kahdesti Venäjän paidassa, mutta maalit Unkaria ja Valko-Venäjää vastaan eivät olleet karsinta- eikä lopputurnauspelejä, vaan ystävyysmaaotteluja.

Kerzhakov on Venäjän historian ykkösmaalari nyt 225 maalilla, kun mukaan lasketaan pääsarjoissa, cupeissa ja maajoukkueessa tehdyt osumat. Maajoukkueessa hän on osunut 30 kertaa maalipuiden väliin 89 ottelussa.