© Kuva: Getty Images

Entistä huippufutaria uhkaa vankilatuomio älyttömästä syystä: Twiittasi poliitikosta

Vuonna 2008 jalkapallouransa päättänyttä Turkin jalkapallosuuruutta Hakan Sukuria uhkaa jopa neljän vuoden vankilatuomio, kertoo ESPN.

Uransa jälkeen kansanedustajana istunutta Sukuria syytetään Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin loukkaamisesta Twitterissä. Turkkilaissyyttäjien mukaan ex-jalkapalloilija twiittaasi ”pilkallista sisältöä presidentistä ja tämän pojasta”.

Sukur puolustautui syytteistä kieltämällä twiittien olevan presidentille kohdistettuja, mutta syyttäjien mukaan sisältö liittyy selvästi Erdoganiin.

Huonosta sananvapaustilanteestaan tunnetussa Turkissa on annettu viime vuosina kiihtyvään tahtiin vankeustuomioita presidenttiä koskevasta arvostelusta ja maan vankiloissa viruu lukuisia toimittajia.

Turkkilaisviranomaisten on määrä kuulla Sukuria tapauksen johdosta lähiviikkoina, mutta ei ole tietoa siitä, aikooko entinen Inter Milanon, Blackburnin ja Galatasaryn pelaaja ilmestyä tilaisuuteen. Lähiaikoina Sukur kertoi muuttaneensa Yhdysvaltoihin aikeinaan perustaa urheiluakatemia.

Maajoukkueensa MM-pronssille vuonna 2002 johdattanut Sukur on Turkin kaikkien aikojen maalintekijä 112 ottelussa tekemillään 51 maalilla.

Sukurin poliittinen ura alkoi vuonna 2011, kun hän nousi Erdoganin puolueen jäsenenä Turkin parlamenttiin. Kaksi vuotta myöhemmin Sukur erosi puolueesta sen sisäisten korruptiotapausten myötä, ja jatkoi sitoutumattomana.