© Kuva: Getty Images

FIFA lyhensi korruptiosta syytetyn johtajakaksikkonsa toimitsijakieltoa

Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n vetoomuskomitea vahvisti FIFA:n puheenjohtajan Sepp Blatterin sekä Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n puheenjohtajan Michel Platinin toimitsijakiellon, mutta lyhensi kiellon kestoa.

Yli miljoonan euron ”epälojaalista” rahansiirrosta toimitsijakiellon viime syksynä saanut kaksikko oli viime viikolla FIFA:n vetoomuskomitean kuultavana, tehtyään valituksen tuomiostaan.

Komitea ei kumonnut kaksikon syytteitä lahjan antamisesta ja vastaanottamisesta, eikä muista rikkeistä, mutta lyhensi tuomioiden kestoa kahdeksasta vuodesta kuuteen vuoteen. Kiellon vahvistuksen myötä Blatter ja Platini on hyllytetty kaikesta jalkapalloon liittyvästä toiminnasta.

Tuomiota lyhentänyt vetoomuskomitea totesi alkuperäisen tuomion jättäneen huomioimatta päätöksessään johtajakaksikon FIFA:lle tekemiä palveluksia.

Perjantaina FIFA:lle äänestetään uusi puheenjohtaja.