Huippusuosioon noussut Huuhkaja-pelaaja: ”Haluan olla esikuva nuorille pelaajille”

© Kuva: Getty Images

Tim Sparv on elänyt viime viikkoina jalkapalloilijan uransa huippuaikaa. Taisto Eurooppa-liigassa on tällä erää päätöksessä, mutta keväällä on edessä vielä lukuisia tärkeitä pelejä. Samalla hän haluaa olla esikuva nuorille – niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Tim Sparv voitti viime keväänä Tanskan mestaruuden FC Midtjyllanin paidassa. Joukkue selviytyi lopulta aina Eurooppa-liigan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle asti. Tuhkimotarina ei edennyt kuitenkaan aivan loppuun saakka.

Tanskalaiset voittivat kotikentällään Manchester Unitedin 2-1. Old Traffordilla englantilaiset kuitenkin näyttivät torstai-iltana voimansa ja etenivät jatkoon yhteismaalein 6-3.

– Olen pettynyt ja vähän vihainenkin siitä, että pelasimme niin huonosti. Olisin halunnut, että olisimme pelanneet rohkeammin, niin kuin teimme kotikentällämme. Olimme liian varovaisia ja prässimme ei toiminut oikeastaan ollenkaan. Parempi joukkue voitti, he ansaitsivat mennä jatkoon, Tim Sparv totesi SuomiFutis-sivustolle.

– En usko, että se johtui jännityksestä, mutta jotain vikaa pelissämme oli. Tulos oli todennäköisesti kombinaatio siitä, että me pelasimme huonommin ja ManU paremmin kuin Tanskassa. He voittivat hyökkäyspäässä yksi vastaan yksi -tilanteita ja saivat 50 keskitystä meidän maalillemme. Silloin omissa soi jossain vaiheessa varmasti.

– Koko seikkailu oli aivan erinomainen. Se alkoi Southamptonissa, kun pääsimme ensimmäistä kertaa Eurooppa-liigaan. Se oli upeaa seuralle ja pääsimme vielä lohkostakin jatkoon. Voitimme Unitedin kotikentällämme, mikä oli hieno suoritus. Tämä on ollut upea juttu kaikille ja olemme entistä nälkäisempiä. Haluamme päästä ensi vuonna vastaavaan tilanteeseen.

Midtjylland ei voi jäädä pitkäksi aikaa tunnelmoimaan tapahtunutta. Joukkue jatkaa Tanskan liigan pelejä heti maanantaina kotiottelulla Aalborgia vastaan. Sarjakärki FC København saapuu Sparvin ja kumppaneiden vieraaksi torstaina. Joukkue etenee aivan kärjen tuntumassa kolmantena.

Esimerkillinen urheilija

Tim Sparv on paitsi hyvä jalkapalloilija myös erityisen fiksu sellainen. Moni laji-ihminen on varsinkin viime aikoina jakanut hänen sutkautuksiaan sosiaalisessa mediassa. Myös miehen blogi Pohjalaisen verkkosivuilla on kerännyt paljon huomiota.

Monelle urheilijalle ja tunnetulle persoonalle on sattunut myös ohilaukauksia muun muassa Twitterissä ja Instagramissa. Sparv tiedostaa julkisen roolinsa tuoman vastuun.

– Olen saanut paljon palautetta pohjanmaalaisilta ja yleensä suomalaisilta. Ihmiset ovat tykänneet, kun urheilija ottaa asioihin kantaa ja kertoo näkemyksistään. Olen pitänyt kirjoittamisesta, Pohjalainen on antanut minulle hienon tilaisuuden.

– Sosiaalisen median käyttäminen tulee minulta luonnostaan. Mietin kuitenkin tarkkaan ennen kuin kirjoitan jotain Twitteriin tai Instagramiin. Haluan toimia esikuvana nuorille pelaajille, Sparv kommentoi.

Matti Heikkilä