New York Red Bulls -pomo HJK:n Gideon Baahin hankinnasta: ”Sopii profiililtaan joukkueeseen”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK tiedotti varhain keskiviikkona, että topparina tai laitapakkina seurassa vuodesta 2014 pelannut puolustaja Gideon Baah on myyty sievoisella summalla MLS-sarjan New York Red Bullsille. Baah tuli Suomeen aikoinaan vuotta aiemmin ja pelasi ensin kauden FC Hongassa.

Red Bullsin urheilujohtaja kertoi seuran tienneen jo syksyllä, että avainpelaajaksi  nousseen 20-vuotiaan Matt Miagzan jatkaminen seurassa oli epävarmaa. Topparilupaus myytiinkin tammikuussa Chelseaan 3,5 miljoonalla punnalla.

Ali Curtis näkee Baahissa mitat täyttävän korvaajan.

– Hän on nuori, nopea ja fyysinen pelaaja, joka profiililtaan sopii joukkueeseen. Hän on ollut parhaan joukkueen paras puolustaja Suomessa viimeiset kaksi vuotta, ja hän on pelannut Mestarien liigaa [karsinnoissa]. Hän on myös hyvä tyyppi. Uskon hänen pysyvän täällä pitkän aikaa, Curtis kommentoi ESPN:lle.

Curtiksen mukaan seura on aiemminkin näyttänyt pystyneensä kompensoimaan avainpelaajan lähdön hyvin.

– Olemme suurempi kuin yksikään pelaaja. Seura menetti Thierry Henryn kauden 2014 jälkeen, mutta viime kaudella – ainakin minun mielestäni – olimme parempia, Curtis päätti.