© Kuva: Getty Images

Hollo vs Lukijat: “Mitä järkeä on pelata harjoitusmaaotteluita kesken kiihkeimmän mestaruustaistelun?”

Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jalkapallosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Outo juttu:

– Jälleen eletään niitä hetkiä, kun jalkapallon seurajoukkueissa ollaan todella huolestuneita. Edessä on ennen kevään huipputärkeää rypistystä maaottelutauko. Ja aika usein näistä maaotteluista palaa seuroihinsa puolikuntoisia tai loukkaantuneita huippupelaajia.

– Mitä järkeä on pelata harjoitusmaaotteluita tässä vaiheessa kautta, kun pelaajien kuormitus on muutenkin valtava ja takana on jo pitkä kausi? Monen seuran mestaruus- tai säilymishaaveet saattavat hyvinkin romahtaa siihen, kun pari avainpelaajaa loukkaantuu täysin turhissa harjoituspeleissä.

– Jalkapallon pelimäärät ovat muutenkin niin valtavia, ettei tässä ole mitään järkeä myöskään ensi kesän EM-lopputurnauksen kannalta. Kun ne alkavat kesäkuussa noin kuukausi kansallisten liigojen päättymisen jälkeen, nähdään siellä väsyneitä miehiä, joilla saattaa olla kauden aikana allaan siinä vaiheessa jo 60-70 peliä. Onko tämä jalkapalloilun etu?

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!