© Kuva: Getty Images

Tanskalaislupaus valitsikin Turkin ja murtautui EM-miehistöön – ”Yliluonnolliset kyvyt”

Tanskassa syntynyt Emre Mor valitsi edustusmaajoukkueekseen vanhempiensa kotimaan Turkin ja nyt nuorukainen on valittu maan alustavaan EM-miehistöön.

18-vuotias pelaaja edustaa Tanskan pääsarjaseura Nordsjällandia, jonka paidassa hän debytoi vasta viime marraskuussa. Sen jälkeen ylistystä on satanut 168-senttiselle väkkärälle.

– Hän kykenee yliluonnolliseen. Hänen jalkansa tikkaavat nopeasti, mikä tekee hänestä arvaamattoman. Kun odotat hänen syöttävän, hän tekee vielä yhden harhautuksen ja vaihtaa juoksusuuntaa. Sen jälkeen häntä ei saa enää kiinni, Nordsjällandin valmentaja Kasper Hjulmand kommentoi UEFA.com:ssa.

– Hän on tehnyt valtavan loikan viime aikoina, kun puhutaan pelaamisesta absoluuttisia huippuja vastaan. Hän on ymmärtänyt työnteon merkityksen ja kasvanut ihmisenä. Nyt hän pystyy käyttämään kuumaa luonnettaan positiivisesti hyödykseen, miestä Tanskan U17-maajoukkueessa valmentanut Per Holm jatkoi.

Tasaisuutta tarvitaan lisää

”Messimäiseksi” pelityyliltään kutsuttua pelaajaa on huhuttu jo suurempiin ympyröihin ja murtautuminen, sekä roolin ottaminen Turkin EM-joukkueessa olisi sinetti tällaiselle. Pelaaja itse kokee olevansa vielä liikaa mielialapelaaja.

– Kun olen oikealla tuulella, tunnen olevani kykeneväinen käytännössä mihin vain. Jos peli alkaa heikosti, on vaikea kasata itseään ja voin pyytää vaihtoa kentältä. Jos olen pahalla tuulella ja käyttäydyn väärin, olen itse pahin viholliseni. Olen kuitenkin juuri tässä kehittynyt eniten viime aikoina, Mor itse mietti.