© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan nuori suomalaislupaus pelaamaan brassiseura Fluminensen riveihin

FC Lahden pelaaja Mikko Kuningas liittyy brassiseura Fluminensen akatemian kiertueelle Euroopan turnauksiin toukokuussa.

Turnausvierailun lisäksi joukkueet ovat tehneet esisopimuksen lainapestistä, joka veisi suomalaispelaajan Brasiliaan ensimmäinen heinäkuuta lähtien ensi vuoden maaliskuuhun asti.

Fluminensen U19-joukkue pelaa turnauksissa toukokuun aikana sekä Saksassa että Hollannissa. Turnauksissa nähdään huippuseurojen joukkueita muun muassa Chelseasta, Liverpoolista, Arsenalista, Schalkesta ja Wolfsburgista.

19-vuotias keskikenttäpelaaja lähtee reissuun avoimin mielin tekemään parhaansa.

– Siisti homma. Silloin kun tuli tieto, että tuollainen olisi mahdollista, vähän aikaa joutui miettimään asioita, että minkälainen kokonaisuus kyseessä. Muovautui sellainen ajatus, että tulee hyvä juttu. Hyvät fiilikset, Kuningas kommentoi FC Lahden verkkosivuilla.

– Ihan pirun hienoja pelejä varmasti! Niihin tässä panostan 100 prosenttisesti ja keskityn vain niihin. En ole miettinyt sen enempää, katsotaan mitä turnaus tuo tulleessaan. Vielähän ei ole muuta lyöty lukkoon, Kuningas jatkaa.

Suomalaisen sopeutuminen brasilialaiseen kulttuuriin voi viedä aikaa, mutta siihen Kuningas on jo valmistautunut.

– Voi olla omia vaikeuksia. En ainakaan ajattele niitä. Lähtee vain avoimin mielin, eiköhän sitä joka paikkaan siinä sopeudu. Tietoinen siitä, että voi tulla vaikeakin hetki ja ettei välttämättä sopeutuisi, Kuningas sanoo.