Entinen huippupelaaja Jonatan Johansson on antanut blogissaan arvionsa pian alkavien EM-kisojen B-lohkosta.

A-maajoukkueessa 22 maalia viimeisellyt Johansson uskoo Englannin olevan vahvoilla. Englanti teki karsinnoissa vakuuttavaa jälkeä.

– Tämänhetkinen Euro 2016 -joukkue ja sen tulokset, ovat kyllä melko vakuuttavia, ja siksi minulla on aika optimistinen olo sen suhteen, että Englanti voi tällä kertaa hyvin saavuttaa jotain Ranskassa, Johansson uskoo.

– Englanti voitti kaikki kymmenen karsintapeliään ja se on kerrassaan loistava saavutus. Joukkueessa on hyvä sekoitus nuoria ja nälkäisiä pelaajia, joita kaitsee konkarikapteeni Wayne Rooney, Johansson jatkaa.

Johansson pelasi Huuhkajissa Roy Hodgsonin alaisuudessa kolme vuotta. Nykyisin Englantia luotsaava Hogdson on Johanssonin mielestä rautainen ammattilainen.

– Hän kykenee organisoimaan puolustuksen upeasti ja analysoimaan vastustajajoukkueen niin, että kykenee tarvittaessa lopettamaan heidän pelinsä. Hän vaatii pelaajilta kurinalaisuutta, etenkin puolustuspäässä, mutta hyökkäyspäässä hän löysää ohjia ja antaa enemmän vapauksia ja tilaa itsensä toteuttamiseen.

– Tiedän, että Englanti tulee tähän turnaukseen erittäin hyvin valmistautuneena ja joukkueena, jolla on hyvä yhteishenki. Uskon, että tänä vuonna Englanti on kisan musta hevonen, joka pääsee pitkälle, Johansson näkee.

B-lohkossa pelaavat Englannin lisäksi Wales, Venäjä ja Slovakia.