Kovat ovat jo näytöt – tässä EM-turnauksen nuorimmat pelaajat!

Jalkapallon EM-kisojen nuorimmat futarit ovat 1997-ikäluokkaa (18-19-vuotiaita juuri nyt), ja viidessä nuorimmassa pelaajassa on jo kovia näyttöjä antaneita talentteja.

Nuorin mies on brittikentillä ihastuttanut Marcus Rashford, joka on syntynyt 31.10.1997. Nuorukaisen kipuaminen kohti Englannin EM-turnausryhmää alkoi helmikuussa, kun hänet nostettiin ManU:n pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisten vuoksi.

Sen koommin mies on paukutellut hurjalla teholla maaleja niin Valioliigassa, Eurooppa-liigassa kuin myös heti maajoukkuedebyytissään viime viikolla vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen.

Toiseksi nuorimman näytöt eivät kalpene vertailussa, päinvastoin. Kyseessä on seurajoukkuekauden päätteeksi jo Benficasta Bayern Müncheniin ostettu Portugalin Renato Sanches (s. 18.8.1997), joka on esittänyt kypsää peliä vaativassa keskikentän keskustan roolissa kotimaan sarjan lisäksi Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Viiden nuorimman pelaajan joukkoon mahtuvat myös tanskalaissyntyinen Turkin maajoukkuemies Emre Mor, Kroatialaislupaus Ante Coric sekä Sveitsin Breel Embolo, joka on jo maajoukkueensa ykköskärki.