Robert Lewandowskin pikamaalilla kirjoitettiin EM-historiaa

Puolan tähtikärki Robert Lewandowski iski vihdoin turnauksen avausmaalinsa ja samalla heti kirjoitettiin historiaa.

Bayern Müncheniä seuratasolla edustava hyökkääjä ampui klo 22 alkaneessa Puolan neljännesvälierässä Portugalia vastaan joukkueensa johtoon minuutin ja 40 sekunnin pelin jälkeen. Maali oli kuluvan EM-turnauksen nopein.

Lewandowski päätti samalla seitsemän ottelua kestäneen kuivan kautensa maajoukkuepaidassa.

Koko EM-historiassa vain yksi maali on syntynyt nopeammin. Sen teki Dimitri Kirichenko, joka ampui Venäjälle vuoden 2004 MM-turnauksen alkulohkossa maalin vain 1:07 minuutin pelin jälkeen Kreikkaa vastaan. Vaikka Venäjä voitti tuolloin ottelun 2-1-lukemin, Kreikka sai viimeiset naurut voittamalla koko turnauksen.