© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkueen ex-tähti: ”He voivat olla iso yllättäjä Ranskassa”

Suomen A-maajoukkueen ex-tähti Jonatan Johansson arvioi blogissaan EM-kisojen F-lohkon.

22 A-maajoukkuemaalin Johansson sanoo Itävallan, Portugalin, Islannin ja Unkarin F-lohkon olevan helposti ennustettava.

– Selvää on, että Portugali ja Itävalta ovat lohkon suosikit, mutta jännittävin kysymys ei taaskaan liity kahteen vahvimpaan joukkueeseen. Monen Euro 2016 -turnausta odottavan mieltä kaihertaa pikemminkin kysymys siitä, jatkuuko piskuisen Islannin satumainen onni vielä ja kuinka pitkälle se maajoukkueen lopulta kuljettaa?, kysyy Johansson.

– Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että Portugalin ykköstähti on Ronaldo. Hänen viimeisin saavutuksensa on Real Madridin saattelu Mestarien liiga -voittoon, ja ylipäätään miehellä on takanaan loistava kausi. Hänestä olisi varmasti upeaa johdattaa Portugali finaaliin Euro 2016 -turnauksessa. Ronaldon kyvyt eivät selittelyjä kaipaa ja sellaisella potentiaalilla maajoukkue voi päästä pitkälle.

– Itävalta pelasi loistavan karsintapelien sarjan ja uskon, että he voivat olla iso yllättäjä Ranskassa. Yleensä aina löytyy yksi joukkue, joka menestyy paremmin kuin todennäköisyys antaisi ymmärtää, ja Itävalta voi tällä kertaa olla se yllättäjä.

– Islanti pääsi mukaan vaikeasta lohkosta. He päihittivät Hollannin kahdesti, mutta aivan viimeaikainen kunto huolettaa pikkuisen. He ovat onnistuneet voittamaan vain kaksi edellisestä 11 pelistään, ja on selvä, että Euro-turnauksen vastustajajoukkueet eivät ole vastustajina yhtään helpompia.

– Unkari yllätti monet ja pääsi E-lohkoon playoffien kautta voittamalla Norjan lukemin 3—1. Unkari paini Suomen kanssa samoissa karsinnoissa, joten joukkue on minulle siitä oikein tuttu. Uskonkin, että maa taistelee Islannin kanssa kahdesta tämän lohkon viimeisestä paikasta.

SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA!
Facebookissa ja Twitterissä