© Kuva: Getty Images

EM-kisoissa flopannut Venäjä valmistautuu MM-kotikisoihinsa – jo toinen brassi liittymässä joukkueeseen!

Brasilialaissyntyinen puolustaja Mario Fernandes on liittymässä Venäjän maajoukkueeseen.

EM-kisoissa flopannut Venäjä on lähtenyt värväämään pelimiehiä muualta, koska tasokkaita miehiä ei näytä löytyvän omasta maasta. Fernandes sai keskiviikkona Venäjän kansalaisuuden. Hän on pelannut Moskovan TsSKA:ssa vuodesta 2012 lähtien.

Urheiluun erikoistunut juristi Mihail Prokopets kertoo Championat-sivustolle, että FIFA:n määräysten mukaan Fernandes voi edustaa Venäjää kesästä 2017 lähtien. Tuolloin hän on asunut Venäjällä viisi vuotta, mikä on minimiaika edustusoikeuden saamiselle. Näin ollen brassi ehtisi vahvistamaan Venäjää vuoden 2018 MM-kisoissa, jotka pelataan Venäjällä.

Fernandes olisi jo Venäjän kolmas ”ulkomaalaisvahvistus”. Bundesliigaseura Schalken tähti Roman Neustädter luopui Saksan kansalaisuudesta ja otti Venäjän kansalaisuuden edustaakseen Venäjää tämän vuoden EM-kisoissa. Brassivahti Guilherme oli myös Venäjän mukana EM-kisoissa, muttei saanut peliaikaa. Guilherme on pelannut Venäjällä jo useita vuosia.