Täh! Islannin fanipaitojen menekki ollut valtavaa etenkin Iso-Britanniassa!

EM-turnauksen kovimpia temppuja on tehnyt Islanti, kun reilun 300 000 asukkaan maan joukkue on edennyt jo turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon. Paras voitto oli 1. pudotuspelikierroksella Englannista.

Menestys on pistänyt vauhtia myös Islannin fanipaitamyyntiin, ja paitojen valmistajalla on vaikeuksia toimittaa riittävää määrää fanitavaraa toiseen Iso-Britannian maahan Skotlantiin, missä paitojen menekki on ollut valtavaa.

Squawka-sivuston mukaan paitavalmistaja Errea on kertonut myynnin kasvaneen 1800-prosenttisesti, ja Skotlannista tulleen tuhansia tilauksia.

Vaikka Skotlanti ja Englanti kuuluvat molemmat hallinnollisesti osin yhteen, on maiden välillä urheilussakin tiukka kilpailuasetelma, ja skotlantilaiset ovat näemmä vahvasti iloissaan Englannin rämpimisestä.

Skotlannin ja Englannin välit ovat muutenkin koetuksella Brexitin, eli Iso-Britannian EU-eron vuoksi, koska Skotlannin jokaisella äänestysalueella oli suurempi kannatus EU:hun jäämiselle kuin eroamiselle.

Skotlannissa harkitaan nyt jopa itsenäistymistä, jonka jälkeen maa jatkaisi EU:ssa. Itsenäisyydestä oli jo muutama vuosi sitten äänestetty Skotlannissa, mutta silloin enemmistö – suhteellisen niukka – halusi jäädä osaksi Iso-Britanniaa. Nyt kansanäänestys voisi tuottaa toisen tuloksen.