Kommentti: Veikkausliigan hullu päivä: ”Kaikkea muuta kuin tylsää potkupalloa”

© Kuva: Juha Tamminen

Torstai oli Veikkausliigassa todellinen hullu päivä. Siihen, kun lisätään vielä koko viikon tapahtumat, on Veikkausliiga osoittanut olevansa kaikkea muuta kuin tylsää potkupalloa.

Viikko alkoi HJK:n keskikenttäpelaaja Medon huhuilla, jotka olivat lopulta ainakin osittain täysi uutisankka. Medosta liikkui spekulaatioita, ettei hänellä olisi ollut lupaa poistua maasta HJK:n Eurooppa-liigan karsintaotteluun Ruotsiin.

HJK kiisti huhut, mutta lähdön hetkellä Medo nukkui pommiin. HJK:n avainpelaajiin kuuluva Medo pääsi lopulta Göteborgiin, jossa HJK kohtaa tänään IFK Göteborgin. Lopullisen totuuden tilanteesta tietää vain HJK ja Medo itse.

Keskiviikkona HIFK ilmoitti erottaneensa päävalmentajansa Jani Honkavaaran. Honkavaara nosti HIFK:n aina Kakkosesta Veikkausliigaan, mutta tämän kauden esitykset eivät miellyttäneet HIFK-johtoa ja ”Honsu” sai lähteä.

Tänään HIFK tiedotti pestanneensa seuran uudeksi päävalmentajaksi Veikkausliigan yhden menestyneimmistä valmentajista Antti Muurisen. Muurisen valinta oli vähintäänkin mielenkiintoinen monestakin eri syystä. Muurinen valmensi HJK:ssa vuosina 1997-99 sekä 2007-2012, ja mestaruuksia tuli kovempaa tahtia kuin Coca Cola -tölkkejä ehdittiin laittaa kylmään.

Muurinen tuo oman mausteensa jo ennestäänkin upeaan Stadin derbyyn, joka pelataan 10. elokuuta.

Myös toinen pääkaupunkilaisseura PK-35 Vantaa ilmoitti päävalmentajamuutoksistaan. Shefki Kuqi sanoutui irti tehtävästään. Vantaalaisten päävalmentajavastuun ottaa apuvalmentajana toiminut Pasi Pihamaa.

FC Inter toi vielä oman mausteensa tähän hullunkuriseen päivään Veikkausliigassa. Helsingin Sanomat uutisoi, että Kuqin veli Njazi Kuqi olisi neuvotellut turkulaisseuran kanssa, lisäksi huhuissa on myös pyörinyt, että Shefki siirtyisi veljensä jalanjäljissä FC Interiin.

FC Interin pitkäaikainen päävalmentaja Job Dragtsma erosi aikaisemmin tällä kaudella tehtävästään. Valmennusvastuussa on sen jälkeen ollut Dragtsman apuvalmentajana toiminut Jami Wallenius.

Että sellainen päivä ja viikko Veikkausliigassa. Mestaruus- ja putoamistaistelu ovat vielä täysin auki, joten panosta riittää. Lisäksi sarja aidosti kiinnostaa ihmisiä, herättää tunteita ja keskustelua. Sarjalla on selvästi merkitystä ihmisille. Sen enempää ei voi toivoa.

Tai itseasiassa voi.

Toivottavasti tämä kiinnostus saadaan myös näkymään katsomoissa tunnelmana ja suurempina yleisömäärinä. Siitäkin on ollut positiivisia merkkejä ilmassa.

Muokattu: Job Dragtsma erosi itse tehtävästään, eikä häntä erotettu, kuten virheellisesti aiemmin kirjoitettiin.