Francesco Totti oli tehdä tilaa Jari Litmaselle AS Romassa: ”Hän halusi Jarin ja minusta eroon”

© Kuva: Getty Images

Tänään 40-vuotissyntymäpäiviään viettävä Francesco Totti on pelannut koko uransa AS Romassa. Pitkä ja upea ura jatkui vielä ainakin kauden verran, kun Totti teki viime kesänä jatkosopimuksen Roman kanssa. Vuonna 1996 oli kuitenkin lähellä, että Totti olisi siirtynyt Sampdoriaan, ja tarinaan liittyy myös eräs suomalainen, nimittäin Jari Litmanen.

Vuonna 1996 Roman päävalmentajaksi tuli Carlos Bianchi, joka ei nähnyt Tottille käyttöä.

– Hän vaati, että lähtisin. Hänen mielestä olin keskiverto pelaaja, vaikka odotukset minua kohtaan olivatkin suuret. Hyväksyin tilanteen rauhallisesti ja olin lähellä siirtoa Sampdoriaan, Totti kertoi vuonna 2013 France Footballille.

Totti oli vielä Roman mukana harjoitusturnauksessa ennen kauden alkua, jossa Roma kohtasi Ajaxin ja Borussia Mönchengladbachin.

– Ajaxissa pelasi Jari Litmanen, jonka Bianchi halusi kovasti saada Romaan johtavaksi pelaajaksi. Litmanen oli Bianchin mukaan uskomaton pelaaja, yksi parhaista, Totti kertoi.

Lopulta Totti onnistui turnauksen molemmissa otteluissa maalinteossa, jonka jälkeen seuran presidentti Franco Sensi puuttui asiaan.

– Pelasin turnauksessa hyvin ja presidentti Sensi sanoi, etten minä lähde mihinkään Romasta, Totti muisteli.

Lopulta Bianchi sai lähteä jo ennen joulua. Reilu vuosi myöhemmin Tottista tuli AS Roman kapteeni vain 22-vuotiaana. Tottista tuli Serie A:n nuorin kapteeni.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!