Pikkuhuuhkajien päävalmentaja: ”Pelaajien pitää myös pureskella tämä katkera häviö”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 21-vuotiaat kärsivät perjantai-iltana Vaasassa 0-1-tappion Itävallalle.

Itävallan Nikola Dovedan tekemä voittomaali syntyi lisäajalla, mikä syö miestä rotan lailla.

– Tämä oli todella kova, tasainen taistelu. Kumpi tahansa olisi pelitapahtumiin nähden voinut sen voittaa. Teimme pelin lopussa valitettavasti muutaman väärän ratkaisun peräkkäin, mitkä johtivat siihen, että vastustaja sai paikan ja rankaisi meitä heti. Tällä tasolla niin vain tehdään, päävalmentaja Tommi Kautonen sanoo Palloliiton sivuilla.

– Siinä tapahtui iso henkilökohtainen virhe, mutta niitä tapahtuu. Isoin virhe oli kuitenkin, että lähdimme aivan pelin lopussa turhaa pelaamaan alaspäin. Meidän olisi pitänyt pelata aggressiivisesti ja aktiivisesti eteenpäin. Halusimme, ja meidän pitikin voittaa tämä peli. Teimme pieniä virheitä, mitkä johtivat tähän äärimmäisen raskaaseen lopputulokseen ja pettymykseen.

– Pelaajien pitää myös pureskella tämä katkera häviö. Odotukset ja toiveemme olivat niin paljon korkeammalla. Tämä on iso pettymys. Meidän pitää kuitenkin päästä siitä yli tämän illan ja yön aikana. Huomenna käännämme katseet kohti tiistaita, Kautonen linjasi.

Perjantain ottelun merkitys oli EM-karsintalohkon kannalta suuri. Suomi oli ennen iltaa kolmantena ja Itävalta toisena. Itävalta oli voittanut joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 2-0, joten Suomi olisi tarvinnut joukkueiden keskinäistä vertailua varten voiton. Lohkovoittajat menevät suoraan kisoihin. Neljä parasta toiseksi sijoittunutta pelaavat jatkokarsinnat.

Suomi ja Saksa ottavat yhteen Seinäjoella tiistaina 6.9. klo 19.