Arsenalin suomalais-englantilainen laitapuolustaja Carl Jenkinson joutui lainapestillään West Hamissa kummalliseen ja harvinaiseen tilanteeseen. West Hamin maalivahti Adrian sai punaisen kortin, jonka jälkeen Jenkinson puki maalivahdin hanskat käteensä ja otti torjuntavastuun.

– Se oli outoa, todella. Tietenkään kukaan muu ei ollut kovin innostunut siitä, ja pomo pyysi minut luokseen ja kysyi, haluaisinko mennä maaliin, Jenkinson muisteli Arsenalin verkkosivuilla.

Tällä hetkellä loukkaantuneena olevan laitapuolustajan mukaan vastuussa oli vain voitettavaa.

-Mitä siihen voi vastata? Otin hanskat ja onneksi minulla ei ollut kovin paljon tekemistä. Mitä menetettävää maalivahdiksi menevällä kenttäpelaajalla on? Olet joko sankari tai päästät maalin. Olet kenttäpelaaja, joka päästää maalin. Kukaan ei tuomitse sinua.

– Annoin muutamia maalipotkuja ja sain hurrauksia, joten kaiken kaikkiaan se oli hassu juttu. Enkä päästänyt maalia, joten 100-prosenttinen nollapelitilasto minulle, Jenkinson jatkoi

Jenkinsonin äiti on suomalainen ja mies pelasi alle 19-vuotiaiden maajoukkueesa Suomen paidassa, mutta valitsi myöhemmin A-maajoukkuetasolla Englannin.

Päivitetty klo 22.51 Otsikkoa tarkennettu ”suomalais-englantilainen”