Ryan Giggs: ”En voisi koskaan olla Liverpoolin manageri”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin legenda Ryan Giggs sanoo, ettei voisi koskaan toimia Liverpoolin managerina.

Giggs liittyi Unitediin 1987, 14-vuotiaana. Hän pysyi seurassa pelaajana ja valmentajana 29 vuotta, kunnes lähti Jose Mourinhon tultua kesällä manageriksi.

Liverpool ja ManU kohtaavat ensi maanantaina Anfieldilla. Nyt TV-kommentaattorina toimiva Giggs selitti kommenttiaan Walesin jalkapalloilun palkitsemistilaisuudessa.

– Muutimme Cardiffista Salfordiin (Manchesterin kupeeeseen), kun oli 7-vuotias. Minut suorastaan kasvatettiin inhoamaan Liverpoolissa asuvia ihmisiä. Kun pelasimme liverpoolilaisia joukkueita vastaan junioreina, oli taistelu ja vastakkainasettelu ihan valtavaa jo silloin. Kasvoin kiinni niihin ajatuksiin, Giggs muistelee.

– En voisi koskaan missään olosuhteissa olla Liverpoolin manageri. En ikinä. Ja tämä ei ole epäkunnioitusta liverpoolilaisia kohtaan, minulla ei vain olisi sen jälkeen enää yhtään ystävää.

– Kun olin lapsi, Liverpool voitti aina kaiken. Ja hieman myöhemmin se oli meidän verivihollisemme Unitedissa. Se on upea seura, mutta en vain pystyisi, vastakkainasettelu on niin iso. Olen täysin varma, että Steven Gerrard sanoisi samalla tavalla Manchester Unitedista, jos häneltä kysyttäisiin, Giggs sanoi.

– Hän sanoisi takuuvarmasti ei.