Peliurallaan muun muassa HJK:ta ja Honkaa edustanut Erkka V. Lehtola ryhtyy poikien maajoukkueen valmentajaksi, Palloliitto kertoo tiedotteessaan. Tv-kommentaattorinakin tunnettu Lehtola alkaa valmentamaan 15–17-vuotiaiden joukkuetta.

Vuodesta 2014 aluevalmentajana ja poikamaajoukkueiden apuvalmentajana toiminut Lehtola on omalla pelaajaurallaan voittanut niin Suomen mestaruuden, kolmesti Suomen Cupin kuin kahdesti Liigacupinkin.

Lehtola on valmentajana toiminut pääasiassa nuorten valmennuksessa. UEFA Pro -lisenssin hän suoritti vuonna 2007.

Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihisen mukaan avoimessa haussa ollut valmentajapaikka herätti runsaasti kiinnostusta.

– Saimme paljon hakemuksia – ja hyviä sellaisia – niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, Tihinen kertoo.

– Erkka V. Lehtola on ollut jo mukana poikien maajoukkuetoiminnassa ja aluevalmentajana tuntee nykyiset poikien ikäluokat erinomaisesti. Valmentajana hän on osoittanut jo osaamisensa sekä vahvat vuorovaikutustaidot seurojen suuntaan ja uskomme saaneemme nuorimpien ikäluokkien pojille parhaan mahdollisen maajoukkuevalmentajan.

Valmennustehtävien ohella Lehtolan tehtävänkuvaan kuuluu maajoukkuetoiminnan ja Huuhkajapolun nuoruusvaiheen kehittäminen, valmentajakoulutukseen osallistuminen sekä aluevalmennuksen ohjaaminen.

Uudessa tehtävässään Lehtola aloittaa vuoden 2017 alusta. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2018 loppuun saakka.