Saksalainen Jürgen Klinsmann on saanut potkut Yhdysvaltain maajoukkueesta. Hän ehti valmentaa USA:ta vuodesta 2011.

Vielä kesällä Klinsmannia ylistettiin, kun hän johti USA:n Copa Americassa aina välieriin ja pronssiotteluun asti. Nyt MM-karsinta alkoi kuitenkin kotitappiolla Meksikolle ja 0-4-vierastappiolla Costa Ricalle. Ja sitten jo mono heilahtikin.

– Uskomme vahvasti, että pelaajamateriaalimme riittää Venäjän MM-lopputurnaukseen. Samalla kuitenkin joukkueen käyrä meni mielestämme suuntaan, johon emme halua mennä, selvitti US Soccerin presidentti Sunil Gulati BBC:n mukaan.

Vuonna 1990 maailmanmestaruuden pelaajaurallaan saavuttanut Klinsmann oli yksi ehdokkaista Englannin maajoukkueeseen Sam Allardycen potkujen jälkeen. Klinsmann on pidetty persoona Englannissa, joten monet uumoilevat Valioliigaa hänen seuraavaksi osoitteekseen. Ennen USA:n maajoukkuetta hän valmensi Bayern Münchenia ja Saksan maajoukkuetta.