Valmentajalegenda Cesar Luis Menotti sanoo, että Lionel Messi on onnellinen Barcelonassa, muttei kotimaassaan Argentiinassa.

Vuonna 1978 Argentiinan kotikisoissa maailmanmestariksi johdattanut Menotti kritisoi Argentiinan jalkapalloliittoa heikosta valmistautumisesta MM-karsintaotteluihin, mikä on johtanut vaikeuksiin. Argentiina on ollut MM-karsintalohkossa hätää kärsimässä, eikä ole lähelläkään kärkeä. Sillä on kova työ pelata itsensä Venäjän MM-lopputurnaukseen.

– Tuntuu siltä, että Messi on onnellinen Barcelonassa, mutta Argentiinassa hänen ei anneta olla onnellinen. Täällä olotila on jotenkin tuskainen koko ajan, kun asiat ympärillä eivät ole hyvin. Ja siksi maajoukkuekaan ei onnistu pelaamaan hyvin, Menotti sanoo Diario Sportille.

Messi lopetti jo kertaalleen maajoukkuepelit, mutta uusi päävalmentaja Edgardo Bauza sai houkuteltua hänet takaisin.

– Ilman Messiä me emme todennäköisesti pääsisi MM-lopputurnaukseen. Kun täällä kaikki näyttää romahtavan, Messi tulee ja aloittaa uudelleenrakentamisen. Mutta onnellinen hän ei täällä ole, koska ilmapiiri on niin katkera ja ahdistava.

– Meillä on viiden tähden pelaajia, mutta liitto ei huolehdi heistä riittävän hyvin. Sellaisia pelaajia on kunnioitettava, emmekä ole onnistuneet siinä. En pysty ymmärtämään sitä. Valmistautuminen on aina huonoa, pelaajat suunnilleen vain lennätetään tänne Euroopasta ja sitten pelataan. Lisäksi Argentiina on vaihtanut päävalmentajaa seitsemän kertaa kymmenen vuoden aikana. En ymmärrä sellaista, Menotti ruoskii.

Edellisen MM-karsintaottelun jälkeen Argentiinan pelaajat seisoivat yhdessä rintamassa, kun Messi kertoi heidän ryhtyvän mediaboikottiin. Syynä olivat perättömät väitteet Ezequiel Lavezzista, jonka vihjailtiin käyttäneen huumeita joukkueen majapaikassa.

– Näillä maajoukkueen kavereilla on vahva yhteenkuuluvuuden tunne. He ovat hyviä poikia, ja loukkaukset satuttavat myös heitä. Sellaisia ei ole kenenkään helppo käsitellä. Journalisteilla ei tunnu olevan minkäänlaista häpyä, Menotti vuodatti.