HIFK ja Matias Hänninen ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka pitää 25-vuotiaan laitapuolustajan seurassa kauden 2018 loppuun asti.

Päättynyt kausi oli Hänniselle toinen Veikkausliigassa HIFK:n paidassa. Pelattuja otteluita Hänniselle kertyi 24, joista hän esiintyi 21 kertaa HIFK:n avauskokoonpanossa. Viime kaudella syntyi myös liigauran ensimmäinen maali, jonka lisäksi Hänninen kirjautti itselleen kolme maalisyöttöä. Hänninen tunnetaan kovana Sunderland-fanina.

– Kun pelaan hyvän ensi kauden niin se antaa hyvän mahdollisuuden IFK:lle myydä minut Sunderlandiin. Kahden vuoden sopimus antaa itsellenikin rauhaa. Ei tarvitse joka vuosi miettiä tässä vaiheessa, että mitä tekee ensi kaudella, Hänninen kertoi seuran nettisivuilla.

Hänninen on edustanut HIFK:ta kaudesta 2010 lähtien ja aloittaa nyt kahdeksannen peräkkäisen kautensa IFK-paidassa.

– Olen vasta lähestymässä parhaita pelivuosiani ja IFK saa nauttia niistä. Minulla on kova usko ja luotto siihen, että pelini vain paranevat ensi kaudella ja sitä seuraavalla. IFK on antanut minulle niin paljon, että haluan antaa itsekin hieman takaisin seuralle. Tein sitten kerralla hieman pidemmän sopimuksen, Hänninen sanoi.

– Olisi hienoa pelata myös kymmenes kausi IFK:ssa. En tiedä onko Suomessa sellainen käytäntö, että saisi testimonial-ottelun. Siihen tähdätään, Hänninen naurahti.

Helsinkiläisen FC Kontun kasvatti on ehtinyt edustaa Tähtirintoja niin Kakkosessa, Ykkösessä kuin Veikkausliigassa. Kovana harjoittelijana ja äärimmäisen monipuolisena pelaajana tunnettu Hänninen aloitti uransa HIFK:ssa keskikentällä, josta tie vei laitahyökkääjäksi ja lopulta mies löi läpi laitapuolustajana Ykkösessä.

– Hänninen on kulkenut pitkän matkan HIFK:n kanssa aina kakkosdivisioonasta Veikkausliigaan saakka. Mies on parantunut otteita joka vuosi ja viime kausi oli hänen tähän mennessä paras. Kilpailu oikean laitapuolustajan paikasta tulee tulevalla kaudella olemaan varmasti kova, mutta uskon, että valtavan työmoraalin omaava Hänninen vain nauttii siitä, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä sanoi.

HIFK:n sopimustilanne 2.12.2016
Jere Piirainen
Tomi Maanoja
Juho Pirttijoki
Matias Hänninen
Daniel Rantanen
Mika Väyrynen
Jukka Halme
Pekka Sihvola
Aleksi Ristola

Lähde: HIFK fotboll