Venäjän jalkapalloliiton pomo Vitali Mutko on ollut tulisilla hiilillä viime aikoina.

Venäjän urheilua riepotellut valtiojohtoinen dopingskandaali on ulottunut jo maassa järjestettäviin urheilun arvokisoihin. Kansainvälinen kelkkailuliitto veti esimerkiksi ensi vuonna Sotshissa järjestettävät ratti- ja mahakelkkailun MM-kisat pois maasta. Muutama maa oli väläytellyt jopa boikottia ennen kuin kelkkailuliitto teki kovan ratkaisunsa.

Venäjän on määrä järjestää jalkapalloilun MM-kisat vuonna 2018. Ensi vuonna suunnitelmissa on pelata Confederations Cup eli MM-kisojen esiturnaus. Periaatteessa boikotit näihin turnauksiin ovat mahdollisia, vaikkei Venäjällä niitä pelätä.

– En pelkää. Minun mielestäni boikotit eivät ylipäätään ratkaise mitään. Maailmassa on jo nähty boikotteja, jotka eivät ole tuoneet yhtään mitään, Mutko vastasi toimittajille tiistaina kysyttäessä boikottiuhasta.

– Täytämme Fifan vaatimukset dopingin suhteen. Kannatamme puhdasta urheilua.