Everton tiedotti torstaina tehneensä kaupat Charlton Athleticin teini-ikäisestä hyökkääjästä Ademola Lookmanista. Kauppahinta on BBC:n mukaan 11 miljoonaa puntaa, mikä on historian suurin summa League One -pelaajasta.

League One on Englannin kolmanneksi korkein sarjataso.

19-vuotias Lookman teki Evertonin kanssa neljän ja puolen vuoden sopimuksen, joka ulottuu aina heinäkuuhun 2021 saakka. Engalnnin alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva hyökkääjä on tehnyt Charltonille seitsemän maalia 25 ottelussa kaikki kilpailut mukaan lukien.

– Tuntuu hienolta olla Evertonin pelaaja. Heti kun kuulin Evertonin kiinnostuksesta, tiestin, että tämä olisi oikea paikka minulle, Lookman kertoi tunnelmistaan.

Charlton toivoi, että Everton lainaisi Lookmanin vielä loppukaudeksi heille, mutta Everton-manageri Ronald Koemanilla saattaa olla toiset aatokset.

– Ademola on 19-vuotiaana suuri lahjakkuus, jolla on hieno tulevaisuus tässä pelissä. Olen todella iloinen, että saimme hänet tuotua tähän seuraan, Koeman sanoi.

Lookman pelasi viime kaudella Charltonin kanssa Mestaruussarjassa, jossa hän onnistui viidesti maalinteossa 24 ottelussa.