West Bromwichin Allan Nyom oli yksi kahdeksasta Kamerunin pelaajasta, jotka kieltäytyivät päävalmentaja Hugo Broosin kutsusta Afrikan mestaruusturnaukseen.

Nyom muutti mielensä vielä ennen turnausta, mutta häntä ei otettu mukaan joukkueeseen, joka lopulta meni turnauksessa aina loppuun asti. Kamerun voitti finaalissa Egyptin 2-1.

Hän jäi turnauksen ajaksi Englantiin, mutta ei päässyt pelamaan kahdessa ottelussa sielläkään, sillä Kamerunin jalkapalloliitto ja West Brom eivät olleet hoitaneet hänen pelilupaansa kuntoon.

Nyom moittii Afrikan mestaruusturnausta sen alkamisajankohdasta.

– Turnaus kehittyisi eteenpäin, jos se pelattaisiin kesällä. Tammikuussa pelaaminen on täysin järjetöntä, sanoi Nyom Press Association Sportille.

Hän sanoi, että varsinkin isoista liigoista ja joukkueista on vaikea lähteä kesken kautta Afrikkaan pelaamaan.

– Olen onnekas, kun saan pelata Valioliigassa. Et voi sivuuttaa tällaista mahdollisuutta minkään turnauksen takia. Olisin saattanut jäädä penkille koko loppukaudeksi, jos olisin mennyt.

Nyomin mukaan kyseessä on sama tilanne joka kerta. Tällä kertaa hän oli uhrina, ja seuraavaksi se on taas joku muu.

– Eurooppalaiset seurat eivät välitä Afrikan mestaruusturnauksesta, koska se on tammikuussa. Tällä hetkellä se menettää vain katsojia ja suosiotaan pelaajien keskuudessa.

Lähde: TalkSport